Diners Club

Diners Club

Et kredittkort fra Diners Club, er noe forskjellig fra de vanlige kredittkortene som Mastercard og Visa. Det finnes to typer Diners Club kort, privat kortet og kortet som er kombinert med SAS Eurobonus. Kortene er i prinsippet like, men med det kombinerte Diners Club kortet og SAS Eurobonus, vil du også opptjene ekstrapoeng til din Eurobonus konto, når du bruker kortet.

Uansett hvilket av kortene du velger, så er begge veldig egnet til bruk på reisen. Her får du gratis tilgang til en av de flere enn 500 Diners Club lounger, som finnes på flyplasser verden over. Du vil også være dekket av en veldig bra reiseforsikring, om du betaler minst 50% av reisens pris med ditt Diners Club kort.

Diverse rabatter


Kortet er et internasjonalt kredittkort og mange av rabattene som en får ved bruk av kortet, er tilknyttet kjøp eller bruk i utlandet. Om en leier bil hos Avis eller Budget, da kan du få opptil 15% i rabatt. Denne rabatten gjelder ved leie av bil i Norge og i utlandet. Som bruker av Diners Club vil du også bli medlem av klubben, Diners Club Privileges. Denne klubben gir deg tilgang til rabatter rundt om i verden. Skal du f.eks. på en reise til Paris, får du rabatt på flere hoteller i den franske hovedstaden. Går turen til New York, kan du oppnå rabatt på en rekke bedre spisesteder, eksklusive butikker eller en redusert pris ved inngang til ulike attraksjoner.

Frihet i et kort

At kortet tilhører den litt mer eksklusive delen av kredittkort, sees blant annet på kredittgrensen. Det er nemlig ingen kredittgrense på et Diners Club kort. Du har derfor i prinsippet ingen begrensninger når du bruker kortet, men en bør tenke på at innkjøpene skal betales tilbake igjen. Du kan også ta ut kontanter med kortet. Dette skjer i minibanker som er merket med Diners Club logoen. Kortet koster kr. 695,- pr. år, men du betaler ingenting for bruken. Det koster 4% å ta ut kontanter i minibanken. Du får automatisk 45 dagers rentefri betaling.

Flere fordeler

resizedimage600279-extra

Som en ekstra service til sine kortbrukere utenfor USA, kan Diners Club i Norge, tilby at du kan handle i nettbutikker i USA, som i utgangspunktet ikke sender varer til Norge. Du melder deg inn i Diners Club Shipping og får dermed tilgang til en adresse i USA, som varene dine kan sendes til. Derfra vil de bli sendt videre til deg i Norge, mot betaling av fraktkostnaden. Da har du muligheten for å kjøpe de varer du drømmer om, også i nettbutikken som i utgangspunktet ikke sender varer til Norge.